Úgy átszáguldott a vonat a váltón, hogy kilengtek a kocsik

Úgy átszáguldott a vonat a váltón, hogy kilengtek a kocsik

Felvételünk illusztráció Fotó: MTI, Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emelt az ügyészség egy mozdonyvezetővel szemben, aki olyan gyorsan haladt át egy váltón, hogy veszélyeztette az utasok testi épségét. A vádhatóság közleménye alapján az eset tavaly júliusban történt a debreceni Nagyállomás közelében. A szerelvény Budapestről tartott Nyíregyháza felé nyolc kocsival, amelyeken összesen 250-en utaztak. A debreceni állomáshoz érkezve azonban nem vette észre a sebességkorlátozásra vonatkozó fényjelzéseket, ezért 40 helyett 79 kilométer/órával ment át a váltón, a kocsik pedig kilengtek. Három utas elveszítette az egyensúlyát, elesett és 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség szerint a mozdonyvezető gondatlansága miatt fennállt a vonat kisiklásának a veszélye. Megszegte a vasúti közlekedés szabályait, ezáltal veszélyeztette a szerelvényen utazók életét, testi épségét – írták. A Debreceni Járási Ügyészség vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja a mozdonyvezetőt. A vádiratban azt indítványozták, hogy a Debreceni Járásbíróság büntetővégzésben – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetést szabjon ki a mozdonyvezetőre.

Címkék: vasút, vádemelés