Tüntetést szerveznek az Emmihez a fóti gyermekotthonban történtek miatt

Tüntetést szerveznek az Emmihez a fóti gyermekotthonban történtek miatt

A fóti Károlyi István Gyermekközpont központi épülete 2017. január 18-án. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a gyermekközpont kiváltásával kapcsolatban, valamint a Károlyi-kastély átalakításáról (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Facebook-on szerveződik tüntetés kedd este hat órára, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Báthory utcai épülete elé. Az ok az, hogy megbüntették a fóti gyermekotthon egyik diákját, amiért rapben mondta el véleményét az intézményben kialakult helyzetről.

A Károlyi István Gyermekközpontban belső vizsgálat is indult a kritikus hangvételű videoklip miatt, a 17 éves Dávidot pedig nem engedték munkába menni.

Szél Bernadett szerint felháborító, ami történt. Az idén nyáron 18. életévét betöltő fiú számára ugyanis nemcsak pénzszerzési lehetőség a munka, hanem terápiás jellegű is.

– Február 25-én kedden 18 órától kiállunk a fóti gyerekek és nevelőik mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma Báthory utca épülete előtt. Szándékosan nem Fótra megyünk, nem akarjuk ott megzavarni a gyerekeket, fölzaklatni a kedélyeket. Az EMMI előtt slammerek, rapperek fogják elmondani Kislőrincz Dávid szövegét illetve egészítik ki azt saját soraikkal – írták a szervezők.

Uniós pályázati pénz segítségével telepítik át a fóti gyermekotthont | Magyar Hang

Hozzátették: „Üzenjük meg Fülöp Attila államtitkárnak, üzenjük meg az egész EMMI-nek, hogy eddig és ne tovább!”

Az eseményre a Facebook-on több mint száz ember jelezte részvételét.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) a Népszava kérdésére közölte, a diákmunka szüneteltetésére nem büntetésből, hanem a fiú tanulmányi eredményeinek javítása, sikeres továbbtanulása és az ezt segítő eredményes utógondozása érdekében került sor, amelyről a gyermekvédelmi gyámmal is egyeztettek.