Úgy érezte, nem vették komolyan, hogy eltűnt a kutyája – bombával fenyegetőzött

Úgy érezte, nem vették komolyan, hogy eltűnt a kutyája – bombával fenyegetőzött

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Azt gondolta, hamarabb megkerül elveszett kutyája, ha telefonon robbantással fenyegetőzik. A csepeli rendőrök gyorsan elfogták a férfit – számolt be róla a police.hu csütörtökön.

Mint írták, a segélyhívó telefonszámot hívta valaki 2022. október 6-án 23 óra körül, majd éjfél után. Előbb a csepeli víztorony, míg második alkalommal egy kerületi bevásárlóközpont felrobbantását helyezte kilátásba. Robbanószerkezet egyik helyen sem volt, a fenyegetőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül azonosították és elfogták. A 41 éves M. Lászlót kétrendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki.

A férfi beismerő vallomást tett. Azt mondta, nem gondolta komolyan a fenyegetést; csak azért követte el a három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt, mert eltűnt a kutyája, és nem vették komolyan. Utólag a kutya is megkerült: kiderült, hogy a gyanúsított testvérénél volt – zárult a rendőrség közleménye.

 

Címkék: rendőrség, Csepel