Új kenyeret sütött David Pressman

Új kenyeret sütött David Pressman

Keményebben – biztatták a nagykövetet! Egy képkocka az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége által közreadott videóból, melynek szerzője Szitás Janka.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapesti amerikai nagykövetség videója szerint David Pressman ellátogatott Nagykovácsiba Rubin Eszter író-gasztronómushoz, és közösen új kenyeret sütöttek a több mint ezeréves magyar állam tiszteletére. A közös sütésről videó is készült, ezen egy olyan jelenet is látható, ahol Rubin Eszter arra biztatja a diplomatát, hogy a kenyértésztát keményebben csapkodja a deszkához. - Ezt a szót még senki sem mondta nekem Magyarországon – replikázott a nagykövet.

Pressman Twitteren a következő üzenetet osztotta meg: „Nagy élmény volt számomra megismerkedni a kenyérsütés hagyományaival a több mint ezeréves Magyarország alapításának ünnepére készülve. A kenyérsütéshez a diplomáciához hasonlóan türelemre, elkötelezettségre és a megfelelő összetevők pontos egyensúlyára van szükség. Boldog Szent István-napot kívánok minden magyar embernek!”

A diplomata virágcsokorral köszönte meg Rubin Eszternek, hogy fogadta őt az otthonában és megosztotta vele ezt a gyönyörű hagyományt.