Újabb 39 fertőzött itthon

Újabb 39 fertőzött itthon

Friss adatok augusztus 16-án

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szombaton nyilvánosságra hozott adatok után vasárnap ismét több megbetegedést jelentettek. A vírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalon megjelentek szerint az elmúlt 24 órában újabb 39 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Így a járvány kezdete óta már 4916 embernél bizonyosodott be, hogy elkapta a koronavírust.

Az elmúlt napon életét vesztette egy idős, krónikus beteg, így már 608 áldozatról tudni. Közben 3623-ra emelkedett a gyógyultak száma. Ez együtt azt jelenti, hogy jelenleg 685 aktív fertőzöttet ismernek a hatóságok, közülük 62 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és hatan szorulnak lélegeztetésre. Az aktív fertőzötteknek továbbra is kevesebb mint harmada, 31 százaléka budapesti.

Az elmúlt napokban többször is megközelítette, volt amikor átlépte a 40-et az egyetlen nap alatt beazonosított új fertőzöttek száma. A hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. Fontosnak nevezték a kockázatos külföldi utazások kerülését, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen a maszk használatát, illetve a távolságtartást.

Címkék: koronavírus