Újabb DK-s mögé állt be a Jobbik

Újabb DK-s mögé állt be a Jobbik

Gy. Németh Erzsébetet támogatja a Jobbik (Forrás: Jakab Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció újabb politikusa, ezúttal Gy. Németh Erzsébet mögé állt be a Jobbik az őszi ellenzéki előválasztáson.

Döntésüket azzal indokolták, hogy a 2019-es önkormányzati választás után „Orbán és az állampárt nem hazudtolta meg magát: bosszúhadjáratot indított a nem a Fidesz kénye-kedve szerint döntő lakosság és a választott vezetőik ellen”. Ilyenkor pedig – ahogy fogalmaztak – „a Gy. Németh Erzsébethez hasonló, harcedzett politikusokra van szükség az Országgyűlésben is”. Emellett szerintük a Demokratikus Koalíció politikusa főpolgármester-helyettesként is helyt állt, „nem lenne ez másként akkor sem, ha 2022-től az újbudaiakat képviselné a parlamentben”.

A Jobbik már korábban közölte, hogy csak ott indulnak el, ahol jelöltjeik szolgálják leginkább a kormányváltást. – Hajrá, Zsóka! – zárták bejegyzésüket.

Az újbudai egyéni választókerületben egyébként megméreti magát a momentumos Orosz Anna és a párbeszédes Barabás Richárd is.