Újabb két idős ember hunyt el

Újabb két idős ember hunyt el

Ápolók dolgoznak egy koronavírussal fertőzött beteg mellett a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén, az intenzív osztályon 2020. április 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

14 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4053 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalról.

Az elmúlt 24 órában két idős, krónikus beteg hunyt el, így már 555 áldozatot követelt hazánkban a járvány. A gyógyultak száma ugyanakkor elérte a 2447-et.

Jelenleg tehát 1051 aktív fertőzöttről tudni. Közülük 290 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 20-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati tájékoztatásban kiemelik, hogy a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az életet és továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása. 

Címkék: koronavírus