Újabb koronavírusos beteg hunyt el itthon

Újabb koronavírusos beteg hunyt el itthon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 36-tal emelkedett a fertőzöttek száma és ismét áldozatot követelt a koronavírus.

Ismét elhunyt egy férfi Magyarországon, akinél beazonosították az új koronavírus-fertőzést – derül ki a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ezzel hétre nőtt a betegség áldozatainak száma.

Az elhunytról csak annyit árultak el, hogy egy idős férfi, aki krónikus betegségben szenvedett. Eddig még közölték az áldozatok korát, ezúttal viszont nem tették.

Eközben minden eddiginél többel, 36-tal nőtt egy nap alatt a fertőzöttek száma. Így jelenleg 167 embert tartanak nyilván itthon, akik elkapták a koronavírust. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 153 magyar állampolgár.

A tájékoztató honlapon megjegyzik – mint azt már Müller Cecília országos tiszti főorvos is többször jelezte –, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Jelenleg itthon 101 ember van karanténban, illetve – a vasárnapi adatok szerint – majdnem 4000-en úgynevezett hatósági házi karanténban. Ez utóbbi azokra vonatkozik, akik külföldről tértek haza és emiatt két hétre otthon kell maradniuk. A hatóságok rendszeresen ellenőrzik is, hogy ezt betartják-e.

A tájékoztató oldalról még az derül ki, hogy 5500 felett van az elvégzett tesztek száma.

Címkék: koronavírus