Újabb négy hajdúsági Jobbik-alapszervezet szűnt meg

Újabb négy hajdúsági Jobbik-alapszervezet szűnt meg

Jobbikos zászlók (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyetlen működő Jobbik-alapszervezet maradt a Hajdú-Bihar megyei 5. választókerületben – a kabai –, miután újabb négy alapszervezet oszlott fel. A 24.hu cikke szerint ez derül ki abból a közleményből, amelyet Rigán István választókerületi elnök küldött el hétfőn.

Rigán maga is kilépett a pártból, és csatlakozott hozzá Dúró Ferenc választókerületi szervező is. Előbbi kilenc évig volt a párt megyei közgyűlési tagja a Jobbik színeiben, utóbbi ugyancsak kilenc évig ült a püspökladányi képviselő-testületben.

Mint írták, „a legutóbbi országgyűlési választás óta érezhetővé vált a balra tolódás, bíztunk az új elnökségben, hogy ez megváltozik, azonban ez hiú ábránd maradt. Döntésünkhöz hozzájárult az is, hogy megyénkben olyan emberek kerültek pozícióba, akik emberségből, tisztességből elégtelenre vizsgáztak, a tisztségükre alkalmatlanok. Nem tudjuk elfogadni a Jobbik „dékásodását”, nem asszisztálunk bedarálásához, így inkább félreállunk”.

A Jobbik január végén lezajlott kongresszusa óta – amikor Jakab Pétert elnökké választották és saját csapata alkotja a pártvezetést – folyamatosak a hírek arról, hogy alapszervezetek szűnnek meg, alapítók, országgyűlési képviselők hagyják el a pártot. Ilyen volt Bencsik János és Bana Tibor, akik mindketten távoztak a Jobbikból és annak frakciójából is. De kilépett a pártból Szávay István is, akit Jakab Péter belső ellenzékének vezetőjeként tartottak számon.