Újabb politikus hagyja ott az MSZP-t

Újabb politikus hagyja ott az MSZP-t

Trippon Norbert az önkormányzati választás kampányában (Fotó: Trippon Norbert Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Botka László után az MSZP egy újabb politikusa döntött úgy, hogy elhagyja a pártját, mégpedig Trippon Norbert – értesült a Magyar Hang. A Budapesten és főként Újpesten aktív politikus szerdán délután jelentette be hivatalosan a kilépésről szóló döntését, egyúttal azt is, hogy politikai tevékenységét a Demokratikus Koalícióban (DK) folytatja. Ez azt is jelenti, hogy Trippon Norbert a most megalakuló IV. kerületi képviselő-testületben már a DK frakciójába ül be.

Trippon Norbert lapunk megkeresésére azt mondta, hogy egy hosszabb folyamat érett be mostanra. Úgy érzi, hogy a DK az a párt, amelynek programjával, víziójával teljes mértékben azonosulni tud, kiemelte itt az általuk és Dobrev Klára által is hangosan képviselt Európai Egyesült Államok koncepcióját.

Botka László kilépett az MSZP-ből | Magyar Hang

– Az ideológia mellett az emberi kapcsolatok is kötik a DK-hoz – mondta Trippon Norbert, hozzátéve, hogy reményei szerint a barátai megmaradnak az MSZP-ben is. Nem is érzi úgy, hogy a szocialisták egyik riválisához igazol át, megfogalmazása szerint ugyanis a DK az ellenzéki oldalon egy szövetséges párt.

Trippon Norbert 1998 óta volt tagja az MSZP-nek. 2002-től önkormányzati képviselő Újpesten, 2007 és 2010 között pedig a kerület alpolgármestere volt. A 2014-es önkormányzati választáson ő volt a párt polgármesterjelöltje, de nem tudott győzni. Az idén októberi voksoláson összellenzéki támogatottsággal egyéni jelöltként indult el, és nyert is az egyik újpesti körzetben.