Újabb több millió maszk készül a börtönökben

Újabb több millió maszk készül a börtönökben

Egészségügyi védőmaszkokat csomagolnak a fogvatartottak a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Debrecenben (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

További 6,6 millió szájmaszk gyártását kezdik meg a büntetés-végrehajtási (bv-) intézetekben, miután Törökországból nyolc tonnányi alapanyag érkezett – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) csütörtökön az MTI-t.

Jelenleg napi 33 ezer darab készül és a nap 24 órájában zajlik a gyártás. Az Adorján-Tex Kft., a bv gazdasági társasága szerint a megkapott alapanyag elegendő lesz arra, hogy még 6,6 millió szájmaszkot állítsanak elő.

Az Adorján-Tex Kft. egyébként a büntetés-végrehajtás fogvatartottakat foglalkoztató gazdasági társasága, amelynek fő profilja textilipari tevékenység. Ágyneműket, függönyöket, illetve egészségügyi termékeket – lepedők, takaró- és párnahuzatok, köpenyek, ingek, nadrágok, tunikák, műtősruhák –, valamint munka- és védőruhákat gyártanak.

Az utóbbi időszakban számos luxusmárka is bejelentette már, hogy átállnak a vírus elleni védekezéshez szükséges eszközök gyártására.

Maszkot varr a Gucci és a Prada | Magyar Hang