Ujhelyi: Jogos volt a válaszvideó, de leszedtük

Ujhelyi: Jogos volt a válaszvideó, de leszedtük

Ujhelyi István (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A figyelemfelhívó üzenetünk elérte célját és célzottjait, le is vettük az oldalainkról – közölte Facebook-posztjában Ujhelyi István, reagálva a patkánykormányozó videójukat ért bírálatokra. Ismert, ezzel a Fidesz hétvégi kampányára kívántak válaszolni, amely szerint Bangóné Borbély Ildikó a Fidesz szavazóit nevezte patkánynak egy csütörtök reggeli tévéműsorban. Az MSZP politikusa arra a kérdésre válaszul kezdett beszélni a patkányok számáról, hogy miért nő a Fidesz támogatottsága, szemben az MSZP-ével. Bangóné utóbb nem tudta megmagyarázni, ezt hogy értette,de állította, nem a szavazókról beszélt. Az MSZP hétfői kisfilmjében pedig igyekezett azt erősíteni, hogy ők a Fidesz politikusainak és hangadóinak módszereit tartják patkányságnak. Videójukban megjelent Bayer Zsolt újságíró, de egy civil idős úr is, aki diáktüntetőktől kérdezte még, akarnak-e egy kis sósavat az arcukba.

Kampányfőnöknek lenni nem könnyű feladat – így kezdte posztját Ujhelyi, aki hétfő este az ATV műsorában is ragaszkodott hozzá, hogy miután megtámadták őket, vissza kellett ütniük. A politikus szerint viszont ők nem folytatnak patkányozós kampányt. Ennek ellentmondani látszott, hogy a válaszvideót még úgy vezette fel, hogy mostantól patkánykormány néven fogják hívni ezt a rendszert. Ezt az ATV-ben úgy oldotta fel, hogy azokban az esetekben fognak így tenni, mikor a sajtótájékoztatóikon Bangóné mondatairól kérdezik majd őket a kormánypárti médiamunkások.

„Kampányfőnökként ezután is bármikor kiállok és megvédem közösségünk tagjait és választóinkat a nemtelen, hazug és gerinctelen támadásoktól. Ezután sem fogjuk tűrni, hogy hazaárulózzanak vagy az akasztásunkon viccelődjenek a hatalom szereplői és kiszolgálói. Ha támadnak, mi visszatámadunk. Ez az MSZP nem hagyja magát, jobb, ha a fideszes urak és kiszolgálóik ezt tudomásul veszik!” – írta most Ujhelyi, hozzátéve, hogy megértette ugyanakkor a közösségük véleményformálóinak „féltő szavait" is. Szerinte nincs vitájuk egymással, mert ők nem akarnak „hazánk kútmérgezői” lenni, „nem akarjuk kirúgni magunk alól a rothadt hatalommal szemben meglévő morális mankónkat. Nem is tettük, nem is tettem. Nem is fogom soha.” Állítása szerint a „Fidesz vezetőinek és méregkeverőinek szóló válaszadás után” visszatérnek az európai üzeneteik közvetítéséhez.

Időközben Lendvai Ildikó is kritikával illette Facebook-posztjában a patkányozást. Mint az MSZP korábbi pártelnöke példaként hozta, „amikor Pócs János leölt disznóra íratta egy ember nevét, nem azzal válaszoltunk, hogy mi meg egy másik disznóra az ő nevét írtuk fel.” Hétfőn este az ATV műsorában Gyurcsány Ferenc DK-elnök pedig arról beszélt, hogy szerinte komoly dilemma elé került az MSZP. „Van egy határ" – szögezte le a korábbi miniszterelnök.

Nemcsak Bangóné megszólalása borzolta a kedélyeket. Hétfőn tette közzé a 24 főszerkesztő-helyettese, hogy az MSZP kommunikációs igazgatója, Láng Balázs a Facebookon szállt bele a patkányozás bírálata miatt. Láng azt írta, szomorúan figyelik, hogy „ennyi, magát függetlennek nevező orgánum/újságíró ilyen lelkesen szolgálja ki a propagandagépezet céljait.” „Csak azt kívánom az MSZP-nek, hogy fényes története során legyen egyetlen pillanata, perce, amikor éppen annyira van megvéve, mint mi” – reagált Pető Péter.