Újranyitnak az IKEA hazai áruházai

Újranyitnak az IKEA hazai áruházai

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A népszerű svéd lakberendezési áruház üzletei 47 napon keresztül tartottak zárva a koronavírus-járvány miatt, de május 5-én, kedden újra megnyitja kapuit a vásárlók előtt.

A kormányzati előírásokat betartva minden nap 9 és 15 óra között lesznek nyitva, és a vásárlók számára szigorú biztonsági szabályokat vezetnek be. Az alapvető dolgok közé tartozik, hogy az üzemeltetők gyakrabban takarítanak, kézfertőtlenítőket helyeznek ki, és a vásárlóknak be kell tartaniuk az egymás közötti 2 méteres távolságot. Ezért az adott épületben egyszerre legfeljebb ötszázan tartózkodhatnak, és elsődlegesnek tartják az érintésmentes fizetési megoldásokat is. A korlátozások közé tartozik, hogy a helyszíni ételfogyasztás szünetel, és a játszóházak sem nyitnak ki.

A vásárlók csak abban az esetben léphetnek be az áruházba, ha maszkkal, vagy bármivel eltakarják a szájukat és orrukat. A vásárlók külön útvonalon használhatják az áruházak ki- és bejáratait, az áruház pedig a munkatársait és a vásárlóit folyamatosan emlékezteti majd a szigorú előírások betartására.

Mint a hvg.hu megtudta, a dolgozóknak nemcsak a maszk, hanem a kesztyű viselése is kötelező. Továbbá az épületeket gyakrabban szellőztetik, a bevásárlókocsikat és a kosarakat fertőtlenítik. A vásárlók nem használhatják a megszokott sárga táskákat sem az áruházakban, de a kékeket elvehetik, belepakolhatnak, megvásárolhatják és hazavihetik.