Váratlanul lemondott Balatonszemes fideszes polgármestere

Váratlanul lemondott Balatonszemes fideszes polgármestere

(Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott a balatonszemesi polgármester – Szomorú Szilárd (Fidesz) bejelentését az önkormányzat közölte Facebook-oldalán.

„Nem arra vállalkoztam, ami ma Balatonszemesen folyik” – írta a városvezető. Közleménye szerint fájdalmas számára a bejelentés, de nem szeretne a fejlődés útjába állni, és településének jó hírneve fontosabb neki, mint az egyéni érdek.

A közlemény arra utal, hogy a településen kialakult konfliktusok miatt döntött a lemondás mellett: „Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt. (...) Nagyon remélem, hogy a későbbiekben lesz majd egy olyan személy, akit minden oldalról tudnak támogatni és a továbbiakban nem a település és egyes emberek lejáratása lesz a fő cél. Én egy olyan Balatonszemest képzeltem el, ahol az emberek elférnek egymás mellett. Nyaralós a helyi mellett, fekete a fehér mellett. Ahol béke van és szeretet és egy célért megyünk előre, együtt. Sajnos ennek jelenleg csak az ellenkezőjét tapasztalom, nap, mint nap. Mindenkinek látható és érezhető, hogy óriási a feszültség településünkön.”

A polgármester azt írta: július 1-vel, vagyis a bejelentést követő napon távozik tisztségéből. A közleményből nem derülnek ki a lemondás konkrét okai.

A polgármester nemrég azzal került be a hírekbe, hogy nemmel szavazott az állami cég, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart Zrt.) kikötőinek kiszervezésére, a Narancs.hu birtokába került jegyzőkönyv szerint. Rajta kívül kilenc másik érintett polgármester sem támogatta a projektet, Szomorú Szilárd volt az egyetlen fideszes a listán.

A Bahart többségi tulajdonosa tavaly óta a Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök felügyelete alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), és kisebbségi tulajdonosa összesen 21 Balaton-környéki önkormányzat. Az állam tavaly augusztusban egy 6,6 milliárd forintos tőkeemelésel elérte, hogy többségbe kerüljön, s így a tóparti tulajdonos önkormányzatok érdemben már nem tudnak beleszólni a társaság működésébe. 

A polgármestert hivatalában kerestük, de egyelőre nem értük el.