Varga Judit keményen kiosztotta Jean-Claude Junckert húsvéthétfőn

Varga Judit keményen kiosztotta Jean-Claude Junckert húsvéthétfőn

Göteborg, 2017. november 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (b) és Stefan Lofven svéd kormányfő (k) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt az Európai Unió szociális jogokkal foglalkozó csúcstalálkozóján Göteborgban 2017. november 17-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Húsvéthétfői Facebook-bejegyzésében kemények nekiment az Európai Bizottság korábbi néppárti elnökének Varga Judit igazságügyi miniszter.

Az ügy előzménye, hogy luxemburgi otthonából adott telefonos interjút a Politico című brüsszeli lapnak az Európai Bizottság volt elnöke, melyben a magyar jogállamisági vitákra úgy reagált, hogy nem semmitmondó szólamokra van szükség, hanem egyszerű, világos beszédre, ezt hiányolta a jelenlegi Európai Bizottság vezetésétől és az egyes államok, vagy államcsoportok részéről is. „Nem tudtuk elsimítani a kelet-nyugat konfliktus, mert a magyarok cselekedetei az észszerűség határain kívül vannak” – fogalmazott Juncker az Orbán-kormány lépéseire utalva.

Erre reagált Varga Judit miniszter, aki szerint „kezdésnek az is elég lenne, ha mindazok, akik késztetést éreznek arra, hogy egy világjárvány kellős közepén a védekezés elősegítése helyett ismét Magyarországot támadják, legalább arra vennék fáradságot, hogy a három oldalas törvényt elolvassák.”

„Az Európai Bizottság volt elnökének megállapításával szemben" - folytatja Varga - „az EU-nak nem a magyar Országgyűlés döntésére kellett volna sokkal határozottabb választ megfogalmaznia, hanem a vírus elleni fellépést kellett volna megfelelően koordinálni és a tagállamok kritizálása helyett, azonnali segítséget kellett volna nyújtania a bajba jutott európaiaknak.”

Az igazságügyi miniszter egy ironikus „jókívánsággal” zárja sorait: „Jean-Claude Juncker elnök úrnak további boldog nyugdíjas éveket kívánunk, jó egészségben.”

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/3263708800314720


Juncker az Orbán-kormányról: Cselekedeteik az észszerűség határain kívül vannak | Magyar Hang

Luxemburgi otthonából adott telefonos interjút a Politico című brüsszeli lapnak az Európai Bizottság volt elnöke. Jean-Claude Juncker tavaly december 1-jén adta át hivatalát Ursula von der Leyennek. Juncker a magyar jogállamisági vitákra úgy reagált, hogy nem semmitmondó szólamokra van szükség, hanem egyszerű, világos beszédre, ezt hiányolta a jelenlegi Európai Bizottság vezetésétől és az egyes államok, vagy államcsoportok részéről is.