Vége a DK árnyékkormányának

Vége a DK árnyékkormányának

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az árnyékkormány a jelenlegi formájában befejezi működését – jelentette be a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján Dobrev Klára. A DK EP-listavezetője szerint a vasárnap esti eredményeknek sok tanulsága van és világossá vált számukra, hogy új, a korábbiaktól eltérő módszereket kell keresniük az Orbán-rendszerrel szembenálló szavazók megszólítására.

„Továbbra is hiszem, hogy az emberek hétköznapjaival mit sem foglalkozó jobboldali politika egyetlen alternatívája hosszútávon egy karakteres, baloldali program. Ennek a programnak a kidolgozásáról szólt az árnyékkormány munkája 2022. szeptembere óta, ezért dolgoztunk együtt több mint ezer szakértővel, ezért jártuk az országot, hogy ez a program minél többekhez eljusson. Az árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér. (…) De azért, hogy az a baloldali politika, az a szakpolitikai alternatíva, amit mi képviselünk, a mostaninál nagyobb támogatottságot élvezzen, új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell keresnünk” – írta Dobrev.