Végelszámolják a céget, amely havi egymilliót fizetett Borkai Zsolt fiának

Végelszámolják a céget, amely havi egymilliót fizetett Borkai Zsolt fiának

Borkai Zsolt fideszes polgármester a feleségével szavazott Győrben Forrás: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy port kavart a 2019-es őszi önkormányzati választások előtt Borkai Zsolt egykori győri polgármester és ismerőseinek kínos, jachtozós orgiája, amelyről videofelvétel is napvilágot látott.

Az akkori események, illetve a szövevényes győri üzleti háló feltérképezése közben derült ki, hogy Borkai Zsolt fia, Borkai Ádám havi egymillió forintot kapott ügyvezetőként egy ingatlanokkal foglalkozó cégtől, az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft-től. Ezeket az értesüléseket a vállalkozás 2018-as beszámolójára alapozta a sajtó.

Időközben kijött a 2019-es dokumentum is, és ebből az derült ki, hogy a három évvel korábbihoz hasonlóan két éve is ekkora fizetésben részesült az ügyvezető. A kiegészítő mellékletben az egész évre 12 millió forintot tüntettek fel, csakúgy, mint 2018-ra. Érdemes megjegyezni, hogy más foglalkoztatottja nem is volt a cégnek.

Az mfor.hu vette most észre, hogy a vállalkozás tulajdonosa december közepén a cég végelszámolása mellett döntött. A hitelezőknek – ha vannak – nagyjából január végéig van idejük jelezni követelésüket a vezető tisztségviselőnek, vagyis Borkai Ádámnak – írja a portál. Mindez azt is jelenti egyben, hogy ily módon már nem fog havi fix fizetéshez jutni az ifjabb Borkai, akit a nyilvántartások a mai napig az Akonia ügyvezetőjeként tüntetnek fel.

A luxemburgi bejegyzésű Akonia S.A. tulajdonában lévő vállalkozás egyébként a 2016 és 2019 közötti négy évben folyamatosan veszteséges volt, 14-15 milliós negatív eredményt produkáltak, 2019-ben ez -14,76 millió forintra rúgott.