Végrehajtást indíthat az Origo.hu kiadója ellen Márki-Zayné

Végrehajtást indíthat az Origo.hu kiadója ellen Márki-Zayné

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két évvel az őt lejárató, rágalmazó, közvetve pedig a férjét támadó cikksorozat miatt a kormány médiaholdingjához, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (Kesma) tartozó Origo.hu kiadójának a 2 millió forintos sérelemdíjat kellene fizetni Márki-Zayné Vincze Felíciának – írja a Hódpress. A portál szerint a cikkük megjelenéséig a sérelemdíjat még nem fizették meg, ezért Márki-Zayné még egy felszólítást küld, ha az hatástalan lesz, megindítja a végrehajtási eljárást.

– Márki-Zayné Vincze Felícia április 13-án kapta meg a Fővárosi Ítélőtábla 2021. februári, jogerős ítéletét, abban a perben, amit rágalmazás miatt indított az Origo.hu ellen – írja a hódmezővásárhelyi portál. „A kormánypárti hírportál a szülésznőt »úgy vádolta meg halálos kimenetelű szakmai mulasztással, hogy annak még vékony ténybeli alapja sem állt fenn«” – idézik a bíróság jogerős ítéletét.

A cikk szerint a bíróság ezeket megállapításokat tette még az Origo.hu perelt írásairól: „manipulatív, valótlan tényállítások; szándékosan eltorzított vallomás; a szándékos lejáratás indoka a felperes politikus házastársának hiteltelenítése volt; (az írások) célja a puszta megalázás és lejáratás, illetve más jogsérelem okozása volt”. A hírportál információi szerint a Kesmához tartozó kiadó eddig nem fizetett, az Origo.hu pedig a jogerős bírósági ítélet egyéb részeit sem hajtotta eddig végre.

– Az origo.hu az előírt helyen és módon az ítélet rendelkező részét sem tette közzé – jegyezték meg. Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországért Mozgalom elnöke, Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán azt írta: „a lejáratás és zaklatások hatására Felícia abbahagyta szülésznői működését.”