„Véletlenül” jelentették fel a momentumos politikust?

„Véletlenül” jelentették fel a momentumos politikust?

Paróczai Anikó (Fotó: Paróczai Anikó Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Beszéltünk azóta, és Gajda Péter azt mondta nekem, ez a feljelentés véletlen volt – ezt mondta a Bors megkeresésére a kispesti momentumos képviselő, Paróczai Anikó. Múlt héten mi is beszámoltunk róla, hogy rabosították a politikust, miután videókat készített egy szerinte korrupciógyanús szocialista ügyről. A „Kispest, nagy lopás” című videósorozat szerint a kispesti vagyonkezelő vezetője, Kránitz Krisztián olyan spanyolországi nyaralóval is rendelkezik, amit a vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel. „A korrupciónak nincs színe, a kispesti közélet megtisztulásához pedig felelősségre vonásra van szükség. Lackner Csabának le kell mondania, Kránitz Krisztiánnak pedig távoznia kell a kispesti vagyonkezelő éléről” – nyilatkozta korábban Paróczai.

A Momentum sajtóosztálya a politikus rabosítása után azt nyilatkozta, nem tudni, ki tette a feljelentéseket, de „becsületsértés miatt kizárólag Kránitz kezdeményezhette az eljárás indítását.”

A Bors megkérdezte Paróczait, a beidézés után beszélt-e Gajda Péter szocialista polgármesterrel, esetleg Kránitz Krisztiánnal. A politikus elmondta, beszéltek, Gajda szerint pedig Kránitz „egészen véletlenül” jelentette őt fel. Paróczai nem tudja elképzelni, ez hogy lenne lehetséges.

– Nem tudok másra gondolni, minthogy ezzel is jelezni akarták, hogy álljak le. Vagy másképpen fogalmazva, egyáltalán nem értékelik és nem díjazzák azt a munkásságot, amit én átláthatósági tanácsnokként folytatok – jelentette ki a momentumos politikus. Hozzátette, Gajda egyébként már azt is sérelmezte, hogy szerepel a Kispest, nagy lopás című videóban. Paróczai szerint a kerületi korrupciós bizottság megszüntetése is teljesen botrányos volt.

Kispesten a Momentum és az LMP képviselője is keményen támadja az MSZP-s polgármestert, Gajda Pétert. Mindennek előzménye, hogy a választás előtt a Hír TV olyan videó- és hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amin az MSZP-t azóta elhagyó Lackner Csaba önkormányzati képviselő korrupciós ügyekről beszél.

Frissítés: Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere hétfőn helyreigazítást küldött a Borsnak, illetve a hírt szemléző lapoknak, amelyben úgy fogalmaz: a cikk valótlan állításokon alapszik, a képviselőnek nem mondott ilyet. Azt írta, nagyon sajnálják, hogy egy februári feljelentés következtében a Momentum helyi képviselője büntető ügybe keveredett, ennek részleteiről azonban az önkormányzatnak nincs tudomása – írja a 24.hu.