Véresre verte idős áldozatát a 13 éves rabló

Véresre verte idős áldozatát a 13 éves rabló

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A zárt ajtó sem tartotta vissza a 13 éves borsodi fiatalt, aki erőszakkal rabolt ki egy idős asszonyt az ügyészség közleménye szerint. Az eset még tavaly januárban történt, a vádlott és két társa engedély nélkül ment be a későbbi sértett udvarára. A 80 éves lakó kiabálva próbálta elhajtani a hívatlan látogatókat, majd bezárkózott a házba. Ez sem volt elegendő védelem, támadója ugyanis felkapott egy seprűnyelet, és az ajtót berúgva ment utána. Bent brutálisan bántalmazta a nénit: fejét és testét is ütlegelte, olyan erővel, hogy a nyél eltört, az asszony feje pedig vérezni kezdett.

A rabló ezután egy doboz nyugtatót, telefont és elemlámpát zsákmányolt a házból, majd távozott. Két ismerőse nem vett részt a rablásban, inkább próbálták megfékezni a tomboló fiatalt. Egyikük azért lépett be a házból, hogy felsegítse a földről az összevert áldozatot, aki a vérző seb ellenére szerencsére csak könnyebben sérült. A Miskolci Járási Ügyészség mindhárom fiatal ellen vádat emelt, a tényleges elkövető esetében pedig javítóintézeti nevelést indítványozott. Két társát az vádhatóság csak próbára bocsátaná, és pártfogó felügyelő kirendelését kérte melléjük.