Videón, ahogy balesetezik egy ittas sofőr éjszaka, majd az autóút belső sávjában sétálgat

Videón, ahogy balesetezik egy ittas sofőr éjszaka, majd az autóút belső sávjában sétálgat

A Magyar Közút kamerája rögzítette, amint autójával szalagkorlátnak ütközött, majd éjjel, kivilágítatlanul, a belső sávban sétálgatva hagyta el a baleset helyszínét egy sofőr (Fotó: Magyar Közút / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Közút kamerája rögzítette, amint autójával szalagkorlátnak ütközött, majd éjjel, kivilágítatlanul, a belső sávban sétálgatva hagyta el a baleset helyszínét egy sofőr.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a baleset pénteken, a kijárási korlátozások idején, hajnali 1 óra előtt történt az M0-s autóúton Maglód térségében. A kamera rögzítette a balesetet, majd azt is, hogy a nő kiszáll az oldalára borult autóból, aztán átmászik az elválasztósáv szalagkorlátjain az autóút másik oldalára. A felvételen az is látható, ahogy autósok megállnak a járműnél és sérülteket keresnek. A nőt végül kamionosok vették fel és vitték vissza a baleset helyszínére, ahol akkor már rendőrök, mentők és a Magyar Közút szakemberei biztosították a helyszínt. Kiderült, hogy a sofőr ittasan vezetett – írták.

A videón a közútkezelő feliratban azt is kiemelte, hogy a helyszínre érkező első segítségnyújtók ugyancsak életveszélyesen, a belső sávban járkáltak a sötétben. „Az elképesztő és egyben szerencsés kimenetelű” esetet felidézve a közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy ha balesetet szenvednek, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot, és ha van rá mód, kapcsolják be legalább a jármű vészvillogóját. Felhívták az érintettek figyelmét arra is, hogy „semmiképpen se próbálják meg elhagyni a helyszínt, gyorsforgalmi utaknál pedig az adott pályaoldalon, a szalagkorláton túli területen várják meg a segítséget”.