Viharos széllel, esővel és néhol hóval érkezik a kedd

Viharos széllel, esővel és néhol hóval érkezik a kedd

Esernyőjét fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden kezdetben jobbára erősen felhős, borult égre számíthatunk, majd a déli óráktól kezdve északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. A legtovább a Tiszántúlon marad felhős az ég – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Délelőtt még főként a délnyugati és az északkeleti, keleti megyékben előfordulhat eső, havas eső, hó, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Az esetlegesen kialakult hóréteg gyorsan elolvad. 

Az északi, északnyugati szél erős, a Zemplén, Bodrogköz térségében eleinte viharos lesz. A figyelmeztető előrejelzés szerint a legerősebb lökések általában 70-90 km/h körül várhatók, de az arra érzékenyebb hegyvidéki tájakon és a Balatonnál 90 km/h-t meghaladó széllökésekre is számítani lehet. Napközben ugyanakkor fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

Kedden erős hidegfronti hatás várható az Időkép szerint, így fejfájás, ízületi- és görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szívproblémák, rosszullét és alvászavarok egyaránt jelentkezhetnek. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat.

Címkék: időjárás