Viperás támadások Budapesten: hárman előzetesbe kerültek

Viperás támadások Budapesten: hárman előzetesbe kerültek

Az egyik támadás egy pillanata (Forrás: Youtube/Antifa Attack)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Döntött a bíróság a múlt héten történt utcai támadások gyanúsítottjairól: hárman egy hónapos letartóztatásba kerültek, negyedik társukat pedig bűnügyi felügyelet alá helyezték – tudta meg lapunk Szabó Józseftől, a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől. A három külföldi és egy magyar személyt azzal gyanúsítják, hogy a múlt hét második felében egyszerűen rárontottak emberekre a főváros több pontján és különféle eszközökkel verték őket. Közösség tagjai elleni erőszak miatt indult eljárás.

Mint arról hírt adtunk, legalább négy hasonló atrocitás is történt a főváros különböző pontjain: a támadók különböző eszközökkel felszerelkezve estek a sértetteknek, előfordult, hogy gázspray-vel fújták le a kiszemelteket, és ököllel és viperával ütötték őket. Az áldozatokban az a közös, hogy olyan ruházatot viseltek, amely azt sugallhatta, hogy a kitörés napjára szervezett megemlékezésre érkeztek a fővárosba – ez lehetett terepszínű vagy fekete kabát, bakancs, bomberdzsekihez hasonlító darabok. Ezt támasztja alá, hogy az egyik eset előtt az egyik későbbi támadó meg is kérdezte leendő áldozatukat hogy erre a rendezvényre jött-e a magyar fővárosba, ám hiába kapott nemleges választ, később társaival együtt nekiesett.

A támadásokról több videó is kering az interneten, mint „Antifa Attack”. Az esetleges ideológiai háttérrel kapcsolatban ugyanakkor a rendőrség csak annyit közölt, hogy az egyik gyanúsított, a magyar nő baloldalinak vallotta magát, de nem tudni róla, hogy szélsőséges ideológiákat követne. Külföldi társai egyáltalán nem működnek együtt a nyomozókkal, a magyar egyenruhások így a külföldi rendőrségektől várják az információkat róluk.

A rendőrség hétfői beszámolója alapján egyébként akár 15 elkövetője is lehet a támadásoknak.