Visszavonta az ónos eső veszélye miatt kiadott másodfokú riasztásokat a meteorológia

Visszavonta az ónos eső veszélye miatt kiadott másodfokú riasztásokat a meteorológia

(Fotó: Wald1siedel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszavonta a tartós ónos eső veszélye miatt kiadott másodfokú (narancs) riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnap délelőtt – írja az MTI. Ahogy arról lapunk is írt, a meteorológiai szolgálat korábban vasárnap hajnalban Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megye egyes járásaira adott ki harmadfokú (piros) riasztást tartós ónos eső veszélye miatt, ezeket a riasztásokat reggel másodfokúra mérsékelték, majd délelőtt mindenhol visszavonták a másodfokú riasztásokat. Vasárnap délelőtt már csak Baranya és Tolna megye egyes járásaiban volt elsőfokú riasztás gyenge ónos eső veszélye miatt.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a jelenleg az ország fölött elhelyezkedő csapadékzónából elsősorban a déli, délnyugati tájakon még lehet számítani kis mennyiségű ónos esőre, ugyanakkor ennek területi lefedettsége tovább csökken, és a legtöbb helyen fokozatosan esőbe vált a csapadék, illetve megszűnik. Átmeneti szünet után újabb front érkezik, amelynek mentén hétfő hajnalban, reggel főként az északi tájakon – az Északi-középhegység nyugati felén, a Dunakanyarban, a Dunazug-hegységben, és esetleg főváros környékén – fordulhat elő gyenge ónos eső is.

Az ország északi, északkeleti felén megkezdődött havazás vasárnap folyamán egyre inkább az Északi-középhegység térségére korlátozódik. A frissen lehulló hó vastagsága nagy területen elérheti a 3 centimétert, de kisebb körzetekben, illetve a hegyekben ennél több is lehet – írja az OMSZ.