Vitézy Dávid nem hagyta szó nélkül Lázár János durva kritikáját

Vitézy Dávid nem hagyta szó nélkül Lázár János durva kritikáját

Vitézy Dávid (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Vitézy Dávid lehetett volna közlekedési miniszter, de nem lett. Lehetett volna főpolgármester, de nem lett. Ennek a sokknak a feldolgozása sok időt vesz igénybe. Megértem, hogy komoly mentális probléma ütötte fel a fejét, de egyszerűbb volna, ha elbujdokolna egy sötét szobába, nem pedig a MÁV-val és a Volánnal foglalkozna” – a Telex szerint így reagált Lázár János pénteki sajtótájékoztatóján arra, hogy az LMP és a Fidesz által is támogatott egykori főpolgármester-jelölt, Vitézy Dávid korábban beszólt neki, mert ő még soha ennyi késést nem látott a vasút történetében.

Vitézy a Facebookon vágott vissza a miniszternek: „Lázár János ma közlekedési reformnak álcázott sajtótájékoztatón próbálta menteni a saját miniszterségét a magyar vasút szolgáltatási színvonalának teljes összeomlása után.” Kirúgta a MÁV vezérigazgatóját, lecserélt vezetőket, és Vitézy szerint olyan jogszabályi módosításokat jelentett be újdonságként, amelyek valójában 12 éve hatályban vannak. – Lázár persze beszólt mindenkinek, aki kritizálni meri - természetesen a tőle megszokott útszéli stílusban nekem is – fogalmazott Vitézy. Azt külön szórakoztatónak nevezte, hogy a főpolgármester-választás szoros eredménye kapcsán tett neki „megjegyzéseket az a Lázár János, akinek az embere 17 százalékkal kapott ki Márki-Zay Pétertől Hódmezővásárhelyen”. 

Szerinte „Lázár János saját miniszteri döntéseivel annyi kárt okozott, ami a kommunizmus évtizedeinek közlekedési minisztereit is alulmúlja”, majd hosszasan sorolta ezeket az intézkedéseket. – Erre most annyi volt a válasz, hogy jövőre majd inkább buszok járnak a vonatok helyett, ha a mostanihoz hasonló kánikula lesz - mindez sok ezermilliárd forint uniós pénz elköltése után – füstölgött a volt főpolgármester-jelölt, majd lemondásra szólította fel a minisztert: „Lázár Jánosnak az elmúlt évtizedek legsikertelenebb közlekedési minisztereként inkább lemondania kellene, és nem másokat leváltania”.