Vizsgálatot indított az ombudsman a vasalódeszkás tornatanár ügyében

Vizsgálatot indított az ombudsman a vasalódeszkás tornatanár ügyében

Vezsenyi László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A makói testnevelés tanár ügyében hivatalból azonnali vizsgálatot indított Aáry-Tamás Lajos a tankerületi igazgató ellen – tudta meg a hvg.hu.

Az oktatási jogok biztosa szerint a tanárt emberi méltóságában sértette a makói tankerületi igazgató döntése, ezért indított vizsgálatot.

Vezsenyi László, a makói József Attila Gimnázium testnevelő tanára otthoni úszástanítós videót készített, amelyben humorral próbálta feldobni a járvány miatti karantén időszakát. Amikor számos kollégája a digitális tanrendre való átállás nehézségeivel küszködött, elővette minden kreativitását, és egy alig több mint négy perces videót forgatott a nappalijában, amelyben egy vasalódeszkára mászva megmutatta, hogyan lehet az interneten keresztül, a lakásba zárva is úszást tanítani.

https://www.facebook.com/100000226957175/videos/5312141272136719/

A számtalan pozitív visszajelzés ellenére a tankerület nem volt elragadtatva a dologtól, sőt. Mint arra a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet révén fény derült, írásbeli figyelmeztetésben részesült, és jelen pillanatban el van tiltva a tanítástól, összes csoportját elvették. Vezsenyi László egyébként nívódíjas pedagógus, diákolimpikonok is kikerültek a kezei közül.

És még ez sem minden. Egy vele készített friss interjúból az is kiderült, hogy a letiltás óta arra kényszerítik a pedagógust, minden egyes napra készítse el a csoportjainak szánt aznapi tananyagot, gyakorlatsorokat, pontos utasításokkal, és azt küldje el egy példányban a tankerületi vezetőnek és az igazgatónak. Mindezt úgy, hogy ezeket soha nem adhatja át a diákoknak, hiszen el van tiltva tőlük.

A tankerület vezetője eredetileg kitalált még egy megalázást, miszerint Vezsenyinek tanulmányoznia kellett volna a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet, hogy az igazgatója azokból utána kikérdezze, de ez azért már az igazgatónak is sok lett volna, és nem élt a lehetőséggel.