Völner Pál vagyonnyilatkozata szerint tavaly óta elszegényedett

Völner Pál vagyonnyilatkozata szerint tavaly óta elszegényedett

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2021. július 7-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korrupciós ügybe keveredett, ennek ellenére a parlamenti munkában továbbra is részt vevő Völner Pál, volt igazságügyi miniszter-helyettes vagyonnyilatkozata szerint tavaly óta szegényebb lett. Bár az ügyészség gyanúja szerint a közelmúltban Schadl Györgytől, a végrehajtók korábbi elnökétől 83 millió forint készpénzt kapott, a bevallása azt mutatja, hogy tavaly eltűnt a 8,5 millió forintnyi takarékbetétje és a 3,5 milliós készpénz megtakarítása is leapadt.

Aktuális vagyonnyilatkozata szerint ½ arányú nyergesújfalui családi házban meglévő tulajdona mellett 1,5 millió forint értékű részjegye és 2 millió forint készpénze van. 

A Piac és Profit hivatkozik arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank tavalyi adatai szerint egy átlagos magyar háztartásban 16,65 millió forint megtakarítás van átlagosan. Erre tekintettel Völner Pál megtakarítása az átlag magyar család szintjének ötödét sem éri el.