Zalaegerszegen terjeszkedik a kormányközeli MCC

Zalaegerszegen terjeszkedik a kormányközeli MCC

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára beszél a Mathias Corvinus Collegium (MCC) háromnapos migrációs konferenciáján Budapesten, a Várkert Bazárban 2019. március 23-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptembertől 23 kárpát-medencei helyszínen már csaknem háromezer magyar fiatal vesz részt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó programjaiban – közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, az MCC kuratóriumának elnöke csütörtökön Zalaegerszegen, ahol képzési központot nyitott az intézmény.

Orbán Balázs kifejtette: az idén 25 éves tehetséggondozó intézményrendszer az Országgyűléstől kapott tavaly felhatalmazást arra, hogy földrajzi és szakmai téren egyaránt kiterjessze tevékenységét.

A tervek szerint a magyarországi megyeszékhelyeken kívül a Kárpát-medencében és Nyugat-Európában is, összesen 35 helyszínen biztosítanak majd a tehetséges fiataloknak a hagyományos iskolai kereteken túli képzési, közösségépítési lehetőségeket – mondta.

(MTI)