Zivatarokkal búcsúzik az augusztus

Zivatarokkal búcsúzik az augusztus

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A délelőtti órákban leginkább még sok napsütésre és kánikulára kell számítani, délutántól azonban egy intenzív csapadéktömb éri el az országot – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből.

Az előrejelzés szerint hétfőn délelőtt inkább a keleti és északnyugati tájakon lehet sok a felhő, az ország nagy részén több órára kisüt a nap.

A délutáni órákban délnyugat felől ugyanakkor egy intenzívebb csapadéktömb éri el az országot, a késő délutáni, esti órákban hevesebb zivatarokra is lehet számítani. A zivatarokat főként viharos (60-90 kilométer/óra közötti), helyenként erősen viharos (90 kilométer/órát meghaladó) szélrohamok kísérhetik, de jégeső, illetve intenzív csapadék is társulhat hozzájuk. A Dunántúlon nagy területen jelentős mennyiségű (20-30 milliméternyi) csapadék hullhat, de elsősorban a délnyugati megyékben ennél több, 30 millimétert meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet pár óra alatt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22 és 26, míg keletebbre 27 és 31 fok között várható.

Címkék: időjárás