Fedezd fel magadnak újra a gyöngyöt! (x)

Fedezd fel magadnak újra a gyöngyöt! (x)

A gyöngy egyszerre klasszikus és modern, ráadásul képes prezentálni a magas státuszt, az eleganciát, valamint a valódi nőiességet egyidőben. A gyöngy ékszerként örök, s habár időről időre változhatnak a hozzá kapcsolódó sztereotípiák, idén az egyik legtrendibb választás.

Stílusos darab minden korosztály számára

Habár gyakorlatilag nincs olyan időszak vagy kor, sőt, nem, aki ne hordhatná a gyöngyös ékszereket, azt azért biztosan kijelenthetjük, hogy méltatlan hely neki a nagyi ékszerdoboza, ha már soha nem veszi elő. Természetesen a Juta Óra-Ékszer karkötő, nyaklánc és fülbevaló kínálatában beszerezheted a saját kedvenc darabjaidat is, hiszen csodásnál csodásabb modellek várnak, amelyek tökéletesek szinte bármilyen alkalomra.

A legendák ékszere

A gyöngy köré számos legenda fűződött a hosszú idők során, amióta az emberiség rajong érte. Az egyik szerint maga Krishna emelte ki az óceánból, hogy lányát a mennyegzőjére ezzel lepje meg. Az az egy egészen biztos, hogy az esküvőknek mind a mai napig fontos dísze, kelléke a gyöngy, s nem kizárólag ékszerként, hiszen a menyasszonyi ruhán, a körmökön, de a díszítésen és a kiegészítőkön is megjelenik sokszor, ráadásul úgy, hogy ízléses, elegáns hatását végig megőrzi közben.

Persze nemcsak természetes, hanem mesterséges, tenyésztett formában is születnek ma már gyöngyök. Az előbbiek nagyon ritkák, s igazgyöngyökként is emlegetjük őket. Mivel kevés van belőlük, ezért az áruk is gyakran igen borsos. A tekla változatok elérhetőek mindenki számára, hiszen ezek már műanyagból készültek, s a festés által nyerik el a gyöngyöket utánzó megjelenésüket.

Viselj gyöngyöt a tökéletes megjelenésért!

A gyöngy minden évszakban tökéletes választás. Míg a klasszikus darabok a finom, elegáns megjelenést teszik még káprázatosabbá, addig a modern változatokat nyugodtan viselhetjük a mindennapokban. Tökéletesen illenek a lazább ruhadarabokhoz is, de egy gyönyörű lenge nyári ruhát is még romantikusabbá tehetünk vele. Randevúra nehéz ennél megfelelőbb outfitet összeállítani!

A gyöngyökkel is lehetünk bátrabbak, akár több karkötőt is viselhetünk egyszerre, de kifejezetten divatosnak számítanak a lánccal kombinált gyöngyös ékszerek is, elég, ha a Pandora kínálatát végigböngésszük hozzá.

Azt érdemes mindig szem előtt tartani, hogy önmagában a gyöngy még nem minden, hiszen az adott ékszernek emellett is meghatározó stílusa van, amit mindenképpen az aktuális megjelenésünkkel harmóniában érdemes hordani.

Örök darab, de csak akkor, ha vigyázol rá!

A gyöngyöknek nem kedvez a magas hőmérséklet, mivel kiszáradhatnak tőle, ezért tartsd távol a hőforrásoktól és a tűző naptól is. Nem szabad őket légmentesen tárolni, s a fém ékszerekkel sincsenek igazán jó barátságban, ezért ha meg szeretnéd őrizni a szépségüket, gondoskodj róla, hogy ne karcolódhassanak meg!

A legfontosabb tanács mégis az, hogy viseld örömmel és gyakran, hiszen igazi örömet okoznak a szépségükkel, s igazán csodás kiegészítők.