Vitézy: a DK és a Fidesz világán túlmutató átalakulás helyszíne lehet a Fővárosi Közgyűlés

Vitézy: a DK és a Fidesz világán túlmutató átalakulás helyszíne lehet a Fővárosi Közgyűlés

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid (Forrás: Vitézy Dávid/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Vitézy Dávid akkor is beül a Fővárosi Közgyűlésbe, ha nem őt választják főpolgármesternek – mondta a politikus a Telex beszámolója szerint a Nagy Dáviddal, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) újpesti polgármesterjelöltjével tartott közös beszélgetésen a Népszigeten. Azt sem tartja kizártnak, hogy elvállalna egy főpolgármester-helyettesi vagy tanácsnoki pozíciót egy másik főpolgármester alatt. Ugyanakkor szerinte nehéz még megjósolni, hogyan néz majd ki az új közgyűlés, és nem tudja elképzelni, hogy együtt tudna dolgozni például Draskovics Tiborral, a BKK igazgatóságának elnökével, ha már öt évvel ezelőtt sem tette.

Vitézy szerint a főváros lesz az olyan, a politikában megjelenő új erők terepe, mint a saját listája, az MKKP vagy a Tisza Párt, mivel úgy néz ki, hogy az Országgyűlésben ülő ellenzéki pártoknak egy „legitimitási válsággal” kell majd szembenézniük az EP-választás eredménye miatt. Azt se tartja kizártnak, hogy ez az új tömb erősebb lesz a DK–MSZP–Párbeszéd vagy akár a Fidesz tömbjénél is, miközben ez sokkal több vitát és kompromisszumot igényelne. Arról is beszélt, hogy emiatt a DK és a Fidesz világán is túlmutató politikai átalakulás egyik első helyszíne lehet a Fővárosi Közgyűlés.

A portál szerint a főpolgármester-jelölt nem vonja kétségbe a közvélemény-kutatások eddigi eredményeit, amelyek javarészt Karácsony győzelmét jósolták, ugyanakkor hozzátette, hogy „Tarlós István is minden közvélemény-kutatásban vezetett az előző főpolgármesteri kampányban, aztán mégsem ő lett a főpolgármester”.

Vitézy kitért a BKV-ra is: szavai szerint a közlekedési társaság járatain sok atrocitás történik, ezért egy új egységre lenne szükség a Fővárosi Önkormányzati Rendészeten belül, ami a helyszínre tudna sietni, ha az utasok vagy a járművezető segítséget kérnek.