Könnyítsd meg a várakozást játékkal! (x)

Könnyítsd meg a várakozást játékkal! (x)

Várni még a felnőttek sem igazán szeretnek, hát még a kisebbek! Hogy ne menjen kárba a várakozással töltött idő, készülj fel egyszerű, bárhol játszható játékokkal. Így nemcsak áthidalod a veszélyes üresjáratot, hanem még élvezetessé is teheted. Ebben a cikkben mutatunk néhány bevált játékot, amik átsegítenek ezeken az elsőre nehéznek tűnő helyzeteken.

Ismerd meg a családod

Furán hangzik? Pedig nagyon sok családban előfordul, hogy a napi teendők mellett alig jut idő a beszélgetésre, így nem követjük nyomon, ha például a csemetének már nem a rózsaszín a kedvenc színe, hanem a kék, vagy már nem Petike a legjobb barátja. A Játékszigetnél kapható beszélgetős kártyajátékok legnagyobb előnye, hogy bárhol elővehetők és játszhatók. Amíg vártok az étteremben, vagy amíg megérkeztek a nyaralás helyszínére, de még az orvosi rendelőben is.

Az egyik ilyen pakli az őszinteségre épít; a lapon szereplő kérdésre kell kendőzetlen választ adni. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre lehet számítani a játék során: Mi volt idén a legnagyobb lecke, amit kaptál? Az a legjobb, ha mindenki beszáll a körbe, de ha akad olyan kamasz, aki elsőre nem venne részt benne szívesen, az is jó, ha csak meghallgatja a többiek feleletét.

Vicces és tanulságos

Még a beszélgetős kártyákon belül maradva, a másik típus inkább a vicces, tanulságos vonalat képviseli. Az előre kinyomtatott kérdések alapján akár magatoknak is készíthettek hasonlót. Ebben a pakliban ilyen kérdések fordulnak elő: Ki az, aki mindig késik? Az ilyen jellegű játék során visszacsatolást kaphatsz akár még te is szülőként, hogy milyennek látnak a gyermekeid.

Kvízjátékok

A kvízjátékoknak mindig sikere van. A nagy klasszikus tévéműsor alapján készített társasnak van már kártya változata is, de számtalan más játék is van, amiben szélesíthetitek az ismereteiteket. Ha olyan kiszerelésben van meg a játék, amihez tábla és egyéb kiegészítő is dukál, nyugodtan hagyd otthon őket. A játék lényege úgyis a kérdés, és hogy arra milyen válasz érkezik.

Ha olyan helyen vagytok, ahol nincsenek körülöttetek sokan, akkor előveheted az interaktív kvízmesteres pakkot. A kisebbeket már az is elvarázsolja, hogy egy láthatatlan hang ismerteti a szabályokat és vezényli a játékot. A csillagot, amit helyes válasz esetén a leggyorsabban kell megnyomni, tedd középre. A veszekedés faktor nulla, hiszen a játékmester intézi a játékosokhoz a kérdéseket, összesíti a pontokat. Az ezer kérdés jó sok vidám percet szerez, mert az általános műveltségi kérdések mellett vannak beugratósak és viccesek is.

Mini társas

A legtöbb társasjátékkal az a baj, hogy viszonylag nagy helyet foglalnak, és ha nem mágnesesek, akkor garantált, hogy vagy a dobókocka vagy a bábu eltűnik. A legújabb mini társasok ezt a problémát küszöbölik ki. A társas maga a doboz, ami tartalmazza a kockákat. Ennek a megnyomásával lehet dobni, majd a 15 kártyából összegyűjteni a szükségeseket. Az nyer, aki hamarabb teljesíti az adott küldetést.