Nem lép vissza az MSZP–Párbeszéd debreceni jelöltje

Nem lép vissza az MSZP–Párbeszéd debreceni jelöltje

MSZP-s kampánylufik 2019. május elsején (Fotó: Facebook/MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lép vissza az előválasztáson az MSZP–Párbeszéd debreceni képviselőjelöltje, hiába kérte erre telefonon Karácsony Gergely. Fábián István az ATV híradójának azt mondta: már nyilvántartásba vették, így ha kell, pártok támogatása nélkül, függetlenként indul.

Pénteken jelentették be, hogy öt vidéki körzetben is megállapodott egymással az MSZP–Párbeszéd szövetség és a Momentum, egyúttal vissza is lépnek egymás jelöltjei javára az ellenzéki előválasztáson. A szocialisták három, a momentumosok pedig két helyen támogatják saját jelöltjük helyett a másikét. 

„Teljesen fel vannak háborodva, mindenki értetlenül áll a történet előtt. Azt kell, hogy mondjam, hogy a helyi pártszervezetek sem tudtak erről” – mondta Fábián István professzor, képviselőjelölt.

Hozzátette: két módon szűnhet meg a jelöltsége. „Vagy azok a pártok akik támogatták, ami azért furcsa, mert mégiscsak egyéni teljesítményről van szó, vagy az egyéni képviselőjelölt léphet vissza. Ez ebben az esetben nem fog megtörténni” – magyarázta. Arra a kérdésre, hogy ha nem lép vissza, akkor mi lesz, azt mondta, hogy párttámogatás nélkül is indul.

A Momentum jelöltje azt állítja, hogy előre neki sem szóltak. Csak annyit tud, hogy megvonták a professzortól a támogatást. „Ezek a döntések nem helyi szinten születnek, ezek országos politikai döntések. Engem is ugyanúgy váratlanul ért ez a döntés, mint professzor urat. Nem volt előzetes egyeztetés erről, kettőnk között főleg nem volt egyeztetés” – szögezte le Szabó Bence, akinek a javára vissza akarták léptetni Fábiánt.