Öt helyen visszalép egymásnak az MSZP és a Momentum

Öt helyen visszalép egymásnak az MSZP és a Momentum

Az előválasztási szavazatok összeszámlálása (Fotó: Facebook/MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt vidéki körzetben is megállapodott egymással az MSZP–Párbeszéd-szövetség és a Momentum, egyúttal vissza is lépnek egymás jelöltjei javára az ellenzéki előválasztáson. A szocialisták három, a momentumosok pedig két helyen támogatják saját jelöltjük helyett a másikét. 

– 2022-ben akkor tudjuk leváltani ezt a korrupt rendszert, ha mindenhol a legtámogatottabb, legrátermettebb ellenzéki jelölt áll a rajtvonalhoz – ezzel indokolta a két párt a döntést. Mint írták, az előválasztás sikeressége nagyban függ attól, hogy az adott körzetben induló jelöltek mennyire hitelesek, mennyire tudják felvenni a harcot a helyi fideszes jelölttel szemben, és milyen támogatottság áll mögöttük.

A megállapodás értelmében az MSZP–Párbeszéd-szövetség így a momentumos jelölt támogatja a Győr 1-es körzetben, ahol a nevükben egyébként Pollreisz Balázs indult volna. Ugyancsak a Momentum mögé sorakoznak fel az egyik debreceni választókerületben, ahol eredetileg Fábián István volt a jelöltjük. Ő a Facebookon arról írt, hogy nem ismeri a döntés valódi indokát, csak az tudja, hogy a szocialisták és a Párbeszéd megvonták tőle a támogatást. Ehhez hasonló történ Körmenden is, ahol az MSZP-sek a volt szombathelyi polgármester, Ipkovich György helyett a Momentum jelöltjét támogatják.

A Momentum két helyen sorakozott fel az MSZP–Párbeszéd jelöltjei mögé: Orosházán és Székesfehérváron.