Szoros küzdelemben, de kikapott a karlendítésgyanús jobbikos politikus Ózdon

Szoros küzdelemben, de kikapott a karlendítésgyanús jobbikos politikus Ózdon

Jakab Péter és Farkas P. Barnabás (Forrás: Farkas Péter Barnabás/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kis különbséggel, de veszített Ózdon a korábban karlendítésgyanúba keveredett jobbikos politikus, Farkas Péter Barnabás – derült ki az Országos Előválasztási Bizottság tájékoztatásából. Az MSZP-s Kiss Sándor 2734 szavazatot kapott, míg Farkas 2517-et. Ez azt jelenti, hogy a botránynak akár szerepe is lehetett a végeredményben.

Ózdon a miniszterelnök-jelöltek közül Karácsony Gergely végzett az élen, 2417 szavazatot kapott. Az országos eredményeknél itt jobban szerepelt Jakab Péter, ő a második 1342 vokssal. Ez persze nem meglepő, miután Ózd korábban jobbikos városvezetést is választott, Janiczak Dávid először 2014-ben lett itt polgármester. A miniszterelnök-jelöltek között Dobrev Klára a harmadik 1162 szavazattal, Márki-Zay Péter a harmadik 299-cel, Fekete-Győr András pedig a harmadik 63-mal.

Farkasról az atv.hu írta meg, hogy egy korábbi katowicei fotóján karlendítéshez hasonló mozdulatot tett egy emlékhelyen, zsidóellenes feliratok előtt. Az ózdi politikus viszont állította, hogy csak a barátainak integetett, és hogy sosem képviselt szélsőséges nézeteket. A Mazsihisz felajánlotta neki, hogy ez esetben látogasson el a Páva utcai emlékhelyre, Farkas ezt örömmel elfogadta, és azt mondta, szerinte fontos gesztus a Mazsihiszé.

A karlendítésgyanú miatt több ellenzéki politikus is felszólalt Farkas ellen, a Momentum ki is hátrált mögüle, míg az MSZP felszólította, hogy vonuljon vissza a közéletből. A Jobbik viszont kiállt a jelöltje mellett.