A KDNP kilép a Néppártból

A KDNP kilép a Néppártból

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erkölcsi és politikai okokból is elfogadhatatlannak nevezte a KDNP elnöke azt, ha a Magyar Péter vezette Tisza Pártot felveszik az Európai Néppártba, ezért kilépnek a pártcsaládból, egyetlen uniós képviselőjük, Hölvényi György pedig távozik a frakcióból – erről beszélt az Atv.hu beszámolója szerint Semjén Zsolt, miután találkozott Manfred Weberrel, a Néppárt elnök-frakcióvezetőjével. Érhetőnek nevezete, hogy a Néppártnak nem mindegy, hány képviselő csatlakozik hozzájuk: a Tisza Párt 7 politikusa, vagy az ő 1 emberük. Manfred Weber az elmondottakat tudomásul vette.

Magyar Péter már korábban bejelentette, hogy EP-képviselőik az Európai Néppárthoz kívánnak csatlakozni, amely Orbán Viktor állításával szemben nem háborúpárti. A politikus erről is tárgyal pénteken délután Manfred Weberrel.

Érdekes módon Gulyás Gergely  Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón már jelezte, hogy a KDNP elhagyja az Európai Néppárt EP-frakcióját, ha a Tisza Párt csatlakozik. Ugyanakkor a KDNP EP-képviselője, Hölvényi György akkor azt közölte, nem okoz változást tagságban, ha Magyar Péter pártjának politikusai is csatlakoznak a néppárt EP-frakciójához.