Ausztria is saját védettségi igazolványt vezet be

Ausztria is saját védettségi igazolványt vezet be

Sebastian Kurz osztrák kancellár egy ENSZ-sajtótájékoztatón 2018. május 14-én Bécsben (Fotó: UNIS Vienna/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az emberek joggal kívánnak ismét normális körülmények között élni, így például színházba vagy étterembe menni; ehhez szabályokra van szükség, és mi ezt tesszük Ausztriában a zöld belépőkártyával – közölte kedden Sebastian Kurz. Az osztrák kancellár bejelentette, mivel az uniós változat lassan készül, Ausztriának egyénileg kell oltási igazolványt bevezetnie.

Az MTI által is idézett Kurz szerint bármennyire is szeretné, hogy mihamarabb megvalósuljon az egységes európai koronavírus-igazolvány, arra még sokat kell várni, ami súlyos károkat okozna az idegenforgalomnak és a kulturális ágazatnak.

Nyugati szomszédunknál május 19-től annak, aki étterembe, színházba vagy éppen labdarúgó-mérkőzésre akar menni, igazolnia kell, hogy beoltott, illetve felgyógyult a betegségből, ezek hiányában azonban minden alkalommal negatív koronavírus tesztre lesz szüksége. A kancellár ezért megígérte, hogy mindenki kap majd egy igazolást arról, hogy beoltották, tesztelték, vagy meggyógyult a fertőzésből.