Hidvéghi Balázs: Nem fegyverekre hanem azonnali tűzszünetre van szükség!

Hidvéghi Balázs: Nem fegyverekre hanem azonnali tűzszünetre van szükség!

Hidvéghi Balázs (Fotó: Hidvéghi Balázs / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogadhatatlannak tartja az Európai Parlament (EP) elnökének háborúpárti kijelentéseit Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője. Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben a fideszes politikus Roberta Metsola EP-elnök szavaira reagálva közölte: „nem engedhetjük, hogy a brüsszeli politikusok felelőtlen kijelentései még jobban belesodorják Európát a fegyveres konfliktusba és világháború kitörése felé lökjék a világot”.

– Az európai parlamenti elnök tagállamoknak címzett felhívása a további fegyverszállításokról a háború eszkalációjához, további vérontáshoz, még több emberáldozathoz vezet – írta Hidvéghi. „Nem fegyverekre hanem azonnali tűzszünetre van szükség!” – fogalmazott a fideszes EP-képviselő. Szerinte „Magyarország továbbra is a béke pártján áll, és nem fogjuk megengedni a háborúpárti politikusoknak, hogy belerángassanak bennünket a háborúba. Ezért ellenállunk a brüsszeli nyomásnak, hogy megvédhessük a magyar emberek biztonságát”.