Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Budapest, 2024. április 15.
Menczer Tamás, a Fidesz képviselője napirend előtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. április 15-én.
MTI/Bruzák Noémi

Fotó: Bruzák Noémi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált az MCC által szervezett brüsszeli konzervatív konferencia félbeszakításának hírére Menczer Tamás, a Fidesz újdonsült kommunikációs igazgatója a Facebookon. Szerinte egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort. 

– A miniszterelnök felszólalt volna egy konferencián Brüsszelben, de a baloldali polgármester és a szélsőbaloldali, erőszakos, anarchista Antifa fenyegetése, nyomása miatt az első két helyszín lemondta a rendezvényt. A konferencia a harmadik helyszínen elkezdődött, de most megérkezett a rendőrség, és közölte, hogy a konferenciát azonnal be kell fejezni. Nem biztosítják a rendezvényt, hanem bezárják! Éljen a brüsszeli demokrácia… – fogalmazott a fideszes politikus. 

Mint megírtuk, kedden a rendőrség leállíttatta a Nemzeti Konzervatív Konferenciát (NATCON), amely több helyszínmódosítás után vehette ma kezdetét, és eredetileg szerdán ért volna véget. A brüsszeli hatóságok azzal érveltek, hogy „a közrend megzavarásának veszélye miatt” kell véget vetni a találkozónak, amelyen Orbán Viktor és különböző, az európai szélsőjobboldalhoz tartozó politikusok szólaltak illetve szólaltak volna fel.