Navracsics Tibor: Csatavesztés a Fidesznek Deutsch Tamás jogainak a korlátozása

Navracsics Tibor: Csatavesztés a Fidesznek Deutsch Tamás jogainak a korlátozása

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője beszédet mond a Fidesz tisztújító kongresszusán a BOK Sportcsarnokban, Budapesten 2019. szeptember 29-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Neki nem felel meg az ízlésének, hogy az Európai Uniót a Szovjetunióhoz, német politikusokat az SS-hez vagy a gestapóhoz hasonlítanak. A politikában persze mindent lehet, de mindennek van következménye is – mondta Navracsics Tibor Deutsch Tamás Európai Néppárton belüli ügyéről Fiala János Keljfel Jancsi! című műsorában pénteken a Spirit FM-en.

Deutsch frakción belüli jogainak korlátozását a Fidesz számára csatavesztésként látja, szerinte sokkal egyértelműbb ennek megítélése, mint a múltkori jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos vitában.

Hozzátette: egy németnek nagyon sértő olyat mondani, hogy úgy beszél, mint egy gestapó tiszt, olyan mint egy magyart nyilasozni. De szerinte önmagában nem ettől indult meg az aláírásgyűjtés, hanem benne van az a hosszú ideje húzódó konfliktus is, ami a Fidesz és a Néppárt között fennáll. Hangsúlyozta, hogy ezt a konfliktust rendezni kellene, mert politikailag nem jó. A felfüggesztés időleges, de nincs határidőhöz kötve, így sokkal nehezebb belőle kikeveredni, mint ahogy bele került az ember.