Törley Katalin és Bruti is szerepel a Kutyapárt EP-listáján

Törley Katalin és Bruti is szerepel a Kutyapárt EP-listáján

Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenség miatt nemrég elbocsátott tanára, egyben a tanítanék Mozgalom vezetője. (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Döntött a Kétfarkú Kutya Párt tagsága az idén júniusi európai parlamenti választásokra a listájukról, az elnökség által előterjesztett névsor alapján.

Az első helyen Le Marietta áll, akit úgy jellemeztek, hogy részvételiségi szakértő és urbanista. 2020-ban létrehozta a Főpolgármesteri Hivatal részvételiséggel foglalkozó osztályát, és elindította a főváros közösségi költségvetési programját. 2023-ban Hubert H. Humphrey ösztöndíjasként elvégezte a Massachusetts Institute of Technology (MIT) városi és regionális tudományok programját.

A második helyen van Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója, aki a korábbi tanár- és diáktüntetések egyik vezéralakja. Ő az egyike azoknak, akiket a polgári engedetlenségi mozgalomban való részvétele miatt még 2022 őszén elbocsátottak a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. Jelenleg a Tanítanék Mozgalom aktivistájaként, illetve a Romaversitas Alapítványnál és a Polgár Alapítvány oktatási ügykoalíciója mellett dolgozik szakértőként, tanácsadóként.

A harmadik Juhász Veronika, a Kutyapárt alelnöke, aki a II. kerületben önkormányzati képviselő is. Főképp szociális ügyekkel, közösségfejlesztéssel, civil szervezetekkel foglalkozik. A negyedik helyre került a listán Tóth Imre, vagyis Bruti, humorista, zenész. A Kutyapártnak írt dalokat, beszédeket, forgatott videót, és a 2022-es parlamenti választások előtt az M1-en kapott 5 percünkben a barátnőjével telefonált az egész ország előtt.

A lista a továbbiakban a következőképp alakul:

5. Becker András, az Átlátszó és a MaNcs egykori újságírója, ő írt először a Tiborcz Istvánt érintő Elios-ügyről. Jelenleg kamionsofőr egy osztrák cég alkalmazottjaként.

6. Derdák András, a Banán Klub egykori vezetője, később a Millenáris művészeti igazgatója, majd diplomata Párizsban, a Collegium Hungaricumként működő Magyar Intézet élén. 2011-től a Sziget és más közép-európai fesztiválok franciaországi promótere.

7. Sándor Balázs, a Kutyapárt regionális koordinátora. Politológia szakon végzett, most pedig nemzetközi tanulmányok, Európai Unió szakirányon tanul mesterképzésen. Nála megjegyezték, hogy tudja, hogy melyik a legjobb menza az Európai Parlamentben.

8. Zakota Tamás, a párt regionális koordinátora, tájrendező- kertépítő és környezetmérnök.

9. Szin Richárd, elvégezte a nemzetközi közszolgálati kapcsolatok szakot, és a nemzetközi vízkormányzás és vízdiplomácia szakot angol nyelven. Szakmai gyakorlatait a NAV Nemzetközi Főosztályán és Magyarország Hágai Nagykövetségén végezte.