A Yale Egyetem szerint negyven multi maradt Oroszországban

A Yale Egyetem szerint negyven multi maradt Oroszországban

Raiffeisen Bank (Forrás Raiffeisen Bank/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Yale Egyetem összesítése szerint mintegy 450 nemzetközi nagyvállalat döntött úgy az Ukrajnát ért orosz agresszió nyomán, hogy teljesen kivonul és minden tevékenységét felszámolja Oroszországban. Az Excel táblázatba összeszedett listán szerepelnek azok a vállalatok is, amelyek nem függesztették fel tevékenységüket, továbbra is Oroszországban maradtak, folytatják a munkájukat, illetve továbbra is maradtak ott befektetéseik. De ide sorolták azokat a cégeket is, amelyek egyelőre nem tettek ezzel kapcsolatos hivatalos közleményt, ami azt feltételezi, hogy valamilyen kapcsolatuk, befektetésük maradhatott Oroszországban.

A Yale szerint mintegy 40 nagy nemzetközi multi maradt Oroszországban, így az Asus, az Acer, az Auchan, a Credit Suisse, a Decathlon, a Metro, a Raiffeisen Bank, az SC Johnson és többek között a Turkish Airlines. Nem meglepő, de számos kínai nagycég is maradás mellett van, így az Alibaba, a Huawei, a Lenovo vagy a Xiaomi is.

A maradók listáján szerepel a MOL Group, a Yale megjegyzésében azt írja: ez többek között a bajtugani mező fejlesztése és üzemeltetése miatt lehet.

A háborúról szóló percről percre tudósításunkat ide kattintva olvashatják!