Modern fűtési és hűtési rendszerek az ipari felhasználás területén (x)

Modern fűtési és hűtési rendszerek az ipari felhasználás területén (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ipari csarnokok, műhelyek és egyéb gyárépületek fűtésére és hűtésére jelenleg több megoldást is használnak. A legelterjedtebb technológiák a meleg vizes vagy a termo ventillátoros rendszerek. Ezek működtetéséhez földgáz szükséges. Az olcsó földgáz megszűnése magával hozta, hogy az ipari felhasználók más hűtési rendszerek kialakítását is fontolóra vegyék.

Ipari klímatechnika: a költséghatékony megoldás

A nagyméretű csarnokok hűtése rendkívül költséges mind beruházási, mind üzemeltetési oldalon. A Zimankó Kft ezért olyan hűtésautomatikai megoldásokat kínál ügyfeleinek, amellyel megfelelő ár/érték arány mellett, optimalizált üzemeltetési költséggel valósíthatóak meg a hűtési feladatok.

A légkondicionálók ipari használata több szempontból is előnyös. A költséghatékonyság mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy ezek a készülékek nemcsak hűteni, hanem fűteni is tudnak, és akár a melegvíz előállítását is biztosíthatják.

Az ipari klímatechnikai rendszerek telepítése viszonylag egyszerű és gyors, ami ipari felhasználás esetén nem mellékes, hiszen nem mindegy, hogy adott esetben hány napra kell a telepítés miatt leállítani a termelést. A levegőbefúvás biztosítására két műszaki megoldás is létezik: klíma beltéri egységeit lehet légcsatornára kötni, de az is megoldható, hogy közvetlen fújással legyen telepítve.

Jól paraméterezhető teljesítmény

Amennyiben a hatalmas térkialakítás miatt extra teljesítményre van szükség, az ipari klímatechnika révén ez sem okoz gondot. A nagyobb hatásfok elérését több készülék beszerelésével lehet megoldani, így ezzel a teljesítmény kiválóan paraméterezhető.

Amennyiben a fűtés és a hűtés mellett a klímarendszert melegvíz előállítására is használni kívánjuk, az az úgynevezett VRV vagy VRF rendszerek beépítésével megoldható. Ebben az esetben egy nagyobb kültéri egységre több darab beltéri blokk kerül beszerelésre. A rendszer üzemeltetéséhez földgázra nincs szükség, kizárólag a megfelelő erősségű elektromos áramot kell a megrendelőnek biztosítania. A kiépített klímarendszer ráköthető egy központi egységre is, ami nagyon kényelmes és praktikus használatot tesz lehetővé. Ezzel a megoldással könnyedén az irányítása alatt tarthatja az egész épület hűtő- és fűtőrendszerét.

Karbantartás és üzemeltetés

Akár az otthoni klímák esetében, az ipari rendszereknél is fontos az időszakonkénti karbantartási feladatok elvégzése. Ezzel lehet biztosítani, hogy a rendszer élettartama minél hosszabb legyen. Továbbá az áramfogyasztás szintentartása is kizárólag így érhető el. Nem mellékes szempont az sem, hogy csak a rendszeres karbantartás esetén kerülhető el az ipari klímák környezetében dolgozó emberek egészségkárosodása, például a különböző allergiás és légúti megbetegedések.