Nagy Márton a Sparról: Ez következményekkel fog járni

Nagy Márton a Sparról: Ez következményekkel fog járni

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszél a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, valamint a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete közötti együttmûködési megállapodás aláírása után a minisztériumban 2023. november 10-én. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar kormánytag állt bele a Sparba a nyilvánosság előtt. Ezúttal Nagy Márton gazdasági miniszter üzent az osztrák üzletláncnak. A történtek előzménye, hogy a közelmúltban az üzletlánc osztrák vezetője arról beszélt, hogy a magyar kormány részesedést kívánt szerezni a társaság magyar leányvállalatában, ennek fejében könnyebb lenne a cég helyzete.

Nagy Márton egy konferencián azt mondta az Index tudósítása szerint: „Elítélem a vállalat kijelentéseit, amik következményekkel fognak járni (...) Múlt héten behívtam a Spar vezetőjét, és elmondtam neki, hogy minden kijelentésnek következménye van, és haladéktalanul támassza alá, amit mondott” – fogalmazott a tárcavezető. Azt is mondta: „Kikérjük magunknak ezt a hangnemet. Fáradjanak ide, és mondják el, mire alapozzák ezeket a kijelentéseket, amiknek következményei lesznek”. A miniszter kitért arra is, hogy nincs olyan döntés, hogy megvennék a Spart. Utóbbi annak fényében érdekes, hogy Lázár János, az üzletláncot előzőleg kóstolgató építési és közlekedési miniszter néhány napja éppen ezt vetette fel: „vegyük meg őket szőröstül-bőröstül”.

A Világgazdaság pedig arról számolt be, hogy a magyar kormány pert fontolgat a Spar ellen, rágalmazási eljárást helyezett kilátásba.

Címkék: Spar, Nagy Márton