Otthonteremtés adómentesen, hosszú távú megtakarításból

Otthonteremtés adómentesen, hosszú távú megtakarításból

Újépítésű lakások a főváros IX. kerületében (Fotó: Magyar Hang/Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Gazdasági Kabinetben álláspontja szerint – amiről a nemzetgazdasági tárca számolt be –  a magyar gazdaság dinamikus növekedéséhez alapvetően egy dologra volna szükség: békeköltségvetésre.

Ha ez így van, márpedig nagy nagyon úgy tűnik, akkor a korábbi nyilatkozatok alapján ennek valójában egyetlen feltétele van a magyar kormány szerint, jelesül az, hogy Donald Trump lehetőleg nyerje meg a választásokat az Amerikai Egyesült Államokban. A tárca közleménye szerint a békeköltségvetés részeként kiemelten támogatnák a magyar családokat, a vidéki fiatalokat és hazai kis- és középvállalkozásokat.

Megvizsgálták az ülésen a gazdaság újraindításának a feltételeit is, s az úgynevezett „újraindítási akcióterv” szerint a 17-22 év közötti fiatalokat szakmunkáshitellel segítenék, növelnék a családi adókedvezményt, s újfajta módon támogatnák az otthonteremtést. Az elképzelés, hogy a hosszú távra lekötött megtakarításokat adómentesen lehessen felhasználni otthonteremtésre. Ennek részletei egyelőre nem ismertek.