Plusz pénzt kérnek a kisnyugdíjasok Orbán Viktortól

Plusz pénzt kérnek a kisnyugdíjasok Orbán Viktortól

Képünk illusztráció (Fotó: Cristina Gottardi/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyon elszaladtak az árak, ami kiürítette a szerényebb nyugdíjból élők pénztárcáját, ezért nyílt levélben kérnek pénzügyi segítséget a kormányfőtől. A dokumentumban a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Nyugdíjas tagozata, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) egyszeri 50 ezer forintot kér azoknak az idős embereknek, akik havonta 150 ezer forint alatti nyugdíjból élnek, és kiemelt támogatást azoknak, akiknek a havi 100 ezer forintot sem haladja meg az időskori járadéka.

A levél szerint az idős emberek nagy része kényszerből elköltötte mostanra a havi nyugdíját. A járvány miatt az egekbe szöktek az árak, s ez különösen nehéz helyzetbe hozta főként az átlagnyugdíj alatti összegből élő idős embereket – hívja fel a figyelmet Juhász László, a MASZSZ Nyugdíjas tagozata, valamint a NYUSZET elnöke.

Nem érkezett meg az ígért újabb mentőcsomag | Magyar Hang

Miközben a kiterjesztett gazdaságélénkítésnek egyelőre még nincs nyoma, a miniszter a „túlhatalomtörvény” várható hétfő éjféli életbelépéséről beszélt. Pedig a magyar gazdasági szakemberek elengedhetetlennek tartják a mielőbbi beavatkozást.

A szervezetek a nyílt levélben azt is kérik Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy a támogatást még áprilisban kapják meg az érintettek. Az érdekvédelmi szervezetek szerint javaslatunk tekintettel van arra, hogy a gazdaság és a munkavállalók reális igényeinek kielégítését még átmenetileg se akadályozza.