Rendkívüli összegért árulják a Matolcsy Ádám köreihez tartozó amerikai luxusingatlant

Rendkívüli összegért árulják a Matolcsy Ádám köreihez tartozó amerikai luxusingatlant

A Crown Building (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Negyvenmillió dollárért, azaz nagyjából tizenöt milliárd forintért árulják a minden valószínűség szerint Matolcsy Ádám köreihez tartozó manhattani luxusingatlant – vette észre a Telex a Bloomberg cikkét. Még az amerikai lapnak is szemet szúrt az elképesztő összegért hirdetett, valóban fényűző apartman. A lakás 350 négyzetméteres, három hálószobás, van egy terasza és egy medencéje is, és a Trump-toronnyal szemközt helyezkedik el. A közelben található a Central Park, továbbá a Rockefeller Center is. Ötvenmillió dolláros árral tavaly már fel lehetett kerülni az év legdrágábban értékesített lakásainak listájára.

A szóban forgó ingatlant 2022 nyarán vette meg tulajdonosa 34,5 millió dollárért. Amerikában bejegyzett, Magyarországi címmel is rendelkező cég kötötte a szerződést, a Telex szerint pedig az összes adat azt bizonyítja, hogy Matolcsy Ádám köreinek tulajdonában van az apartman. Nemrég beszámoltunk a Válasz Online azon összesítéséről is, mely szerint a jegybankelnök fia és baráti köre óriási vagyonátmentésbe kezdett az utóbbi időben. Matolcsy Ádám egyébként néhány hete azzal hárította el a Partizán interjúkérelmét, hogy két éve külföldön él.

Az apartman a Crown Building felhőkarcoló tizennyolcadik emeletén található. Manhattan egy régi felhőkarcolójáról van szó, amelynek alsó tizennégy emeletét az Aman luxushotel foglalja el. A szobaárak nagyjából egymillió forinttól indulnak éjszakánként. A felső tizenöt emeleten vannak lakások, összesen mindössze huszonkét darab. A lakók az Aman hotel összes szolgáltatását használhatják, illetve beléphetnek az exkluzív, privát klubjába, ahová amúgy kétszázezer dollár a felvételi díj, továbbá tizenötezer dollár az éves tagdíj.

A Matolcsy Ádám köreihez tartozó lakás az első az épületben, amelyet tulajdonosa továbbértékesít másnak. A Bloomberg úgy tudja, korábban is felajánlották már egyébként az apartmant a felhőkarcoló sales csapatának 47 millió dollárért, de hiába.

Másfél éve, 2022 decemberében lapunk írta meg, hogy feljelentés érkezett a Központi Nyomozó Főügyészséghez, melyben „ismeretlen tetteseket” – valójában azonban egy jól behatárolható gazdasági kört – vádolnak 14 milliárdos pénzmosással. A feljelentő összefüggésbe hozta a Magyar Nemzeti Bank ingatlanjainak szerinte túlárazott felújítását 444.hu által feltárt üggyel, mely szerint egy amerikai bejegyzésű, de Matolcsy Ádám baráti köréhez köthető cég, az MN A18 LLC 14 milliárd forint értékű úszómedencés luxusapartmant vásárolt a manhattani Crown Buildingben.