Németh Zsoltot kérdezték arról, hogy megerősítik-e Orbán Viktor védelmét Tusványoson

Németh Zsoltot kérdezték arról, hogy megerősítik-e Orbán Viktor védelmét Tusványoson

Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója (k) beszédet mond az idei Tusványosi nyári szabadegyetem programjairól tartott sajtótájékoztatón a Bálna Rendezvényközpontban 2024. július 16-án. (MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden kezdődik a Tusványosként is ismert Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Erdélyben. A rendezvény alapítóját, a magyar parlament külügyi bizottságának fideszes elnökét, Németh Zsoltot a Maszol többek között arról is kérdezte, hogy a szlovák miniszterelnök, Robert Fico és a volt amerikai elnök, Donald Trump elleni merényletek után megerősítik-e a magyar kormányfő, Orbán Viktor védelmét, tekintettel arra, hogy tavaly is megpróbálták megzavarni a miniszterelnök beszédét.

Németh Zsolt szerint „laikus szemmel is teljesen nyilvánvaló”, hogy a Fico és Trump elleni merényletkísérletet is súlyos biztonsági hiányosságok tették lehetővé. Szerinte az utóbbi esetben ezt az is tetézi, hogy „a korábbi elnök védelméért a jelenlegi adminisztráció felel”. Németh úgy látja, hogy a merényletkísérletek egyenes következményei az állítólagos „gyűlöletkeltő kampányoknak, amelyeket a liberális média évek óta folytat a békepárti politikusokkal szemben”. Szerinte „nem kérdés”, hogy „ki szítja a gyűlöletet”, „elég csak megnézni azokat a baloldalhoz kötődő magyar Facebook-csoportokat, amelyekben ünneplik ezeket a gyilkossági kísérleteket és arról fantáziálnak, hogy a következő célpont Orbán Viktor lesz”. Mint hozzátette: „Bízom benne, hogy erre nem kerül sor, ha pedig mégis, a magyar biztonsági erők ezt meg tudják akadályozni”. Mindezek után azonban a politikus nem válaszolt a konkrét kérdésre, így nem derült ki, hogy megerősítik-e a miniszterelnök védelmét Tusványoson.