Csörög a kassza, boldog a NER

Csörög a kassza, boldog a NER

Szijjártó Péter külügyminiszter a luxusjachton Fotó: Németh Dániel Atlatszo.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Osztalék, vigyázz, középre nézz!

Alsótagozat, névsorolvasás:

Rákay Philip: 200 millió forint osztalék (200.000.000 Ft.)
Sarka Kata és Rogán Cecília: 560 millió forint (560.000.000 Ft.)
Szijjártó Péterné: 285 millió forint (285.000.000 Ft.)

Alsótagozat, pihenj! Felsőtagozat, vigyázz, középre nézz!

Balásy Gyula: 4,2 milliárd forint osztalék (4.200.000.000 Ft.)

Nu, Balásy Gyuláról azt kell tudni, hogy az elmúlt esztendőkben az ő két cége intézte a kormányzati propagandát óriásplakáttól tévéreklámig. Balásy Gyula rekord osztalékáról pedig azt kell tudni, hogy valódi piacgazdaságban nincs ilyen: egy kommunikációs cég a nyereségéből (amely közpénz nélkül a béke feneke alatt, ugyebár) az ide-oda csapkodó járványhelyzetben leginkább tartalékot képez.

Szóval a 4 milliárd jó helyekre ment. (kacsintós szmájli)

Boldog szülinapot! (napszemüvegben gúnyosan mosolygó szmájli)

És még mielőtt megkapnám az irigyen hőbörgő proli billogját: Nem az a probléma, hogy az említettek degeszre keresik magukat, hanem, hogy a sokszámjegyű összegek mögött nincs valódi piaci teljesítmény. Arra ugyanis, hogy például az ember kitalál egy rendezvényt, amit azonnal agyonszponzorál négy-öt állami nagyvállalat, bárki képes. Vagy abban sincs túl sok kihívás, ha az önkormányzatok szigorúan egyvalakitől kérhetnek kommunikációs tanácsot.

Már csak ezért is jó móka lenne a kormányváltás: hadd bizonyítsák a hölgyek, urak, hogy tényleg megy nekik a saját lábon állás. Amennyiben, úgy én fogok elsőként elnézést kérni.