Hazavárjuk a Fidesz képviselőjét

Hazavárjuk a Fidesz képviselőjét

Vacsoraidő egy mélyszegénységben élő családnál (Fotó: AFP via Europress/Kőhalmi Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogadhatatlan, hogy az Európai Unióban nincsen stabil energiaellátás és fűtés minden háztartásban - közölte Járóka Lívia, a Fidesz EP-képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében, hozzátéve: hasznosítani kell az olyan megfizethető zöldtechnológiákat, mint a vályogépítészet. 

Hát ő... Rendben. Egyetértek. Támogatom. Az a fránya Brüsszel ezt is elkúrta. De azért esetleg véletlenül nem lenne ezügyben a magyar kormánynak is némi apró, pici feladata? Mondjuk mindjárt itt: az Innovációs és Technológiai Minisztérium álláspontja szerint „a vályogházakat nem javasolt felújítani, mert az értékük (gyakran az elhelyezkedésükből is adódóan) olyan alacsony, hogy a felújítás piaci értéken nem térül meg. A nagy energiafelhasználás mellé gyakran társulnak szerkezeti problémák, és alacsonyabb lakókomfort. Ebben az esetben bontásuk jelenthet megoldást. Ezért felújításukra célzott támogatási program indítása nem célszerű.”

Egyébként pedig hol, merre találjuk a bérlakásprogramot, amely kimenekítené az életkezdő fiatalokat (is) a brutális árfolyamon dübörgő albérletpiacról? Budapesten kiadó kétszobás lakást 200 ezer forintnál olcsóbban alig találni. Plusz rezsi, plusz kéthavi kaució meg minimum egy évre aláírt szerződés. Nos, ezen a területen például helye lehetne a hatósági árnak, meghúzni valamiféle felső határt, hogy elinduljanak a bérleti díjak lefelé. Havi 300 ezer forint lakhatásra ugyanis Magyarországon tömegek számára elérhetetlen luxus, még a KSH által kimutatott átlagjövedelmek mellett is. 

Szóval gyere haza, Járóka Lívia! A nemzetnek itt van szüksége rád.